Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2009 17:35 - Има ли елит в България?!
Автор: steppingstone Категория: Хоби   
Прочетен: 2017 Коментари: 10 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От определено време мисля относно това дали в България има елит подобно на другите държави и дали този елит всъщност е нещо повече от дебеловрати борчета и хора ,които имат съмнителни доходи. Истината е ,че съм разочарована от факта ,че реално тези, които имат талант , които са с образование и потенциал и малко финанси в повечето случаи не успяват да пробият, а тези, които са прочели една книга в живота си и имат възможности, се годеят с тежките си ланци или новия модел компютър, който всъщност не могат да използват. Този пост може да прилича на критика, но всъщност е продиктуван по-скоро от разочерование и огорчение от претрансформирането на възхищението не към интелигентни хора, от които могат да се почерпят множество знания и които са достойни за възхищение заради своето образование и достойно представяне в обществото, а към такива, които притежават голямо количество мускулна маса и са охрана на някой "бизнесмен" , поради факта, че имат високи доходи.
   Истината е ,че смятам,че елитът в България, ако го има въобще, е съсредоточен в толкова малко на брой хора, че е повече от отчайващо. Как може едно общество да се развива като за пример има фолк певици, които в повечето случаи не могат да сформират правилно изречение, да не говорим за смислен логичен текст, които приличат на барбита и които показват на момичетата, че всъщност не е важно какво образование имаш, а дали можеш да си направиш силиконен бюст и да си намериш влиятелен мъж на средна възраст, който да те издържа. Може би това една от основните причини на младите хора да заминат в чужбина поради това,че или в България определената специалност ,която им харесва, не е развита достатъчно и че ще получат диплома, която се счита за по- добра и с предимство, или защото всъщност не могат да живеят в обкръжение на хора, чиято основна идея е как и къде да употребят голямо количество концентрат в края на седмицата или да осъществят другите си житейски нужди, без да знаят кой е Чайковски, а камо ли да обсъждат някоя художествено или каквото и да е произведение, а не "Космополитън"...
     Все пак у мен остава надеждата, че ние ще можем да промением нещата,че  е възможно със смяната на поколенията да се изгради отново идеята за уважение към образованието и интелигентността и тази, че притежанието на пари не може да е причина за уважение, защото парите са средство в нашия живот, а не негов смисъл.




Тагове:   елит,


Гласувай:
5



1. hinki - Елитът
30.11.2009 00:09
За мен елитът са тези хора, които могат да поведат една нация към по-добър живот. Които могат да й дадат общи ценности, обща цел, желание за промяна, дух и издръжливост за борба.
Като напишеш в гугъл "елит" излизат над 40 реклами на фирми и продукти.
А ето и първата статия за елита: http://lachezartomov.blogspot.com/2009/07/blog-post.html
Ако трябва да "чекнем" дефинициите на автора една по една, то май у нас наистина елит няма. Как да го създадем? Как се създава елит?
цитирай
2. boristodorov56 - http://lachezartomov.blogspot.com/2009/07/blog-post.html
30.11.2009 10:10
Така или иначе - елит няма.

Има бляскави елитни боклуци.
цитирай
3. borsi - Думата "Елит" в Бълг...
30.11.2009 12:01
Думата "Елит" в България винаги ми е звучала малко смешно.
цитирай
4. rat - Думата Елит, като цяло, лично на мен ...
30.11.2009 13:18
Думата Елит, като цяло, лично на мен ми е смешна. Тя е безмислена и е изпразнена от съдържание.
На автора на постинга, бих искал да кажа, че в цял свят хората на науката и умните, и интелигентни хора остават в страни от общата светска суматоха. Навсякъде общественото внимание е съсредоточено към актьори, певци, футболисти и т.н., и колкото по скандални са те, толкова по голямо е вниманието. Разликата е, че там управляващите създават нормални условия за работа и се стремят да създадат средна класа, която да дърпа държавата напред. Това липсва в България. Ние се нуждаем от егалитарно общество, но не в смисъла на утопичния социализъм. Елитите са глупост.
цитирай
5. zaw12929 - Имате основание да подозирате, че ...
30.11.2009 16:10
Имате основание да подозирате, че има такова нещо
В същото време не е честно да мислите, че всички са задници. Точно днес в, "Галерия" ми развали настроението със статия, която можете да прочетете
ЦИТИРАМ : "Изплувалите на върха на "демократичната" вълна случайни български политици със зъби и нокти се стремят да запазят постовете в държавата и партиите. Като прибягват до дискредитиране на неудобни за тях опоненти... Използват се специалните служби, които съставят "сведения" от абсурдни лъжи. Тогава с такива обвинения са отстранени Евгений Бакърджиев, Богомил Бонев, Александър Божков, МариоТагарински и още други... При странни обстоятелства със същите средства , при медийни внушения са изгонени Майкъл Чорни, Денис Ершов и др. ...твърдят, че подчинени на Атанас Атанасов са водили при генерааала неколкократно президентът на Владимир Грашнов , да го "склонят" да продаде "Мобил Тел" за 20 милиона... Бившият Министър председател Иван Костов не само прилага метода, а това е негово ноу хау зз справяне с опоненти и свои подчинени..."
Това този метод беше приложен най успешно срещу прежде управляващата тройна коалиция. Този път злепоставянето стана пред ЕС, както преди влизането ни до 2007 г така и за следващите две и половина години. Държавата ни неоснователно е наредена в редицата на най корумпираните. МЕДИЙНИ ВНУШЕНИЯ "ДОКАЗВАХА" как са окрадени 14 милиарда евро фондове,
защото, са дадени за 7 години , няма как да ги получим за една 2008 ( за първата не се дават ! Не се откри нито лев някъде в управляващите. Целта да дойдат на власт и сини и ГЕРБ "оправдаваше" пред съвестта им трудностите, които се стовариха на честните фермери. Те бяха подпомогнати от лидерите на ЕНП, която практически ни наложи "синьо" управление с едничката цел- да има мнозинство в ЕС. Ще дойде време и тези доноси да излязат на светло, за да разберем какви тъмни души са ги правили...
цитирай
6. rpatel - Какъв елит? Какви 5 лева? Извиня...
03.12.2009 14:04
Какъв елит? Какви 5 лева? Извинявай, ако съм малко рязка, но за какъв елит можем да говорим когато хората с образование и постжения получават жълти стотинки за труда си и едвам успяват да свързват двата края, а в същото време разни певачки без грам талант харчат хиляди за пластични операции? Е това ли ни е елитът? Азис, и разни фолк фурии? И разни псевдобизнесмени, които не само са напълно неграмотни, но и дори се гордеят с този факт! Е...ти елита!
Извинявай за нецензорния език, ама наистина съм много възмутена от фактът, че един професор в университета взема за месец по-малко пари, отколкото разни дебеловрати харчат на вечер в някой чалга клуб!
цитирай
7. kostadin - Елитен е българският народ - мре ...
05.12.2009 21:15
Елитен е българският народ - мре масово ,но се справя сам!
цитирай
8. анонимен - платья из цветов
03.11.2012 17:31
Привет!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://klin-master.com/user/gumvevyempoge/>платье красно черное </a> платья для полных женщин фото <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>сумки луи виттон купить </a> купить школьную сумку через плечо <a href=http://tegra3.ru/user/Doushescofs/>платье на свадьбу для мамы </a> рюкзаки распродажа ... Хороших Вам покупок!
-====-
Discount for Christmas - <a href=http://get-kamagra.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly suppliers UK using paypal </a> - kamagra kaufen :.Kamagra Oral Jelly sydney .: Discount for Christmas 7 5 % == <a href=http://now-online-kamagra.blog.hr/>kwik kamagra </a> - Cheap Kamagra in us
цитирай
9. анонимен - terranova каталог одежды
03.11.2012 18:39
Как дела?У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://z-play.ru/user/evoprielp/>каталог одежды почтой </a> ленточное платье <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>интернет магазин детской одежды италия </a> платье с пиджаком <a href=http://beerloga.com.ua/user/wetDusbubtesk/>детская одежда kerry интернет магазин </a> вязание крючком схемы платья ... Удачи Всем!
-====-
Discount for Christmas - <a href=http://discounted-kamagra.blog.hr/>Kamagra Jelly gel it up behind the curtains </a> - order Kamagra online Generic :.kamagra lovegra apcalis jelly stud 100 .: Discount for Christmas 7 5 % == <a href=http://super-kamagra.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly review canada online pharmacy </a> - Kamagra UK paypal
цитирай
10. анонимен - куртки детские где купить
04.11.2012 02:24
Уважаемые господа!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://turbo-operamini.com/user/paubreretry/>купить костюм непромокаемый </a> магазин мужской одежды <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#смотреть-колготки»>смотреть колготки</a> интернет магазин одежды кожаные куртки <a href=http://www.maat.su/user/Trorajoutty/>купить новое свадебное платье </a> трусики фото ... Удачи Всем!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://online-kamagra.blog.hr/>discount sale Kamagra Cheap online </a> - Online Buy Kamagra without a prescription : viagra Kamagra university of kentucky : Discount for re 5 7 % <a href=http://info-kamagra.com/>Kamagra Oral Jelly 100mg codes </a> - Kamagra tablets side effects
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: steppingstone
Категория: Хоби
Прочетен: 11993
Постинги: 2
Коментари: 10
Гласове: 26
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930